latinica  ћирилица
06/02/2018 |  12:25 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

У одржавање путне мреже лани уложено 61,2 милиона марака

У редовно одржавање магистралне и регионалне путне мреже Републике Српске укупне дужине 4.192 километра, у току 2017. године уложено је 61.273.000 КМ, истичу у ЈП Путеви Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

У Путевима наводе да су у току прошле године године завршени пројекти реконструкције тунела Каловита брда на мистралном путу Љубогошта-Пале, изградња моста у Кулашима код Прњавора, изградња кружног тока у Милићима, те изградња пута Невесиње-Берковићи.

"Започети су и неки веома значајни пројекти, чија ће реализација бити настављена и у овој години. Међу најзначајнијима је изградња кружног тока код моста Ребровац у Бањалуци и кружног тока у Прњавору, као и изградња дијела Источног транзита у Бањалуци", наводе у Путевима.

Ове године биће настављена и изградња моста на ријеци Зовидолци на регионалном путу Невесиње-Берковићи, изградња и реконструкција регионалног пута Котор Варош-Кнежево, затим Подградци-Мраковица, Црњелово–Рача и Бронзани Мајдан-граница Републике Српске и Федерације БиХ.

Из Путева, додају да је стање магистралних и регионалних путева Републике Српске на задовољавајућем нивоу с обзиром на финансијска средства која се издвајају и улажу у путну инфраструктуру.

Извор: СРНА