latinica  ћирилица
06/02/2018 |  14:05 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Бањалука: Наредног мјесеца тендери за пет највећих пројеката

Јавне набавке за реализацију пет капиталних пројеката од посебног значаја за Бањалуку биће покренуте наредног мјесеца, након што Скупштина града одобри предложени план за њихово финансирање, речено је на данашњој сједници градског Тима за капиталне инвестиције.
Бања Лука - Градоначелник: Тим за капиталне инвестиције - Фото: СРНА
Бања Лука - Градоначелник: Тим за капиталне инвестицијеФото: СРНА

На приједлог Одјељења за финансије, Скупштина града Бањалука би на сједници, која се очекује 21. фебруара, требало да донесе одлуку о емисији градских обвезница у износу до шест милиона КМ са предвиђеним роком доспијећа од седам година, саопштено је из Градске управе.

Тим новцем биће финансирани пројекти изградње Зеленог моста са приступним саобраћајницама, пута за Мотике, изградња Источног транзита од Крфске до Улице Гаврила Принципа, наставак изградње водоводног система "Црно врело", те изградња спортске дворане на мјесту некадашњег Шопинг центра.

Према утврђеном плану, надлежна градска одјељења расписаће тендере за реализацију ових пројеката половином наредног мјесеца, на основу раније припремљених пројеката.

Из Градске управе наводе да је ријеч о пет инвестиција које су приликом планирања овогодишњег буџета предвиђене за екстерно финансирање.

Извор: СРНА