latinica  ћирилица
06/02/2018 |  15:52 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Правни факултет у Бањалуци обиљежио 43 године постојања (ВИДЕО)

Правни факултет Универзитета у Бањалуци прославља 43 године постојања.
43 године Правног факултета - Фото: РТРС
43 године Правног факултетаФото: РТРС

 У оквиру обиљежавања промовисано је 127 дипломираних правника и два магистра правних наука. Обиљежавању дана Правног факултета присуствовао је и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Милица Буква правни факултет завршила је у року. Није било лако, али посвећеност и чврсто зацртани циљеви надјачали су препреке. У будућности планира даљње професионално усавршавање.

- Планирам прво да одрадим приправнички затим упишем масер и да положим државни испит и да бавим се овом професијом, каже Милица.

Декан овог факултета Жељко Мирјанић правницима поручује да им је главна обавеза да бране основне и најважније правне и друштвене вриједности.

- Генерације наших студената су завршиле овај факултет и учествују у јавном животу. Ми смо поносни на свој Правни факултет, требало би и сви грађани Репиблике Српске, каже Мирјанић.

- Ми смо заиста поносни на ову огранизацииону јединицу УНИБЛ на Правни факлтет који је једна од најбољих али и најстаријих инситуција на Универзитету у Бањалуци. Важни људи у политичком и првном систему Републике Српске, школовали су се управо на овом факултету, поручио је, упућујући честитке, предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

- Увјерен сам да ће са рејтингом који има ова установа привући многе младе који ће се школовати на овом факултету али и на Универзитету у Бањалуци. Идеја је да се сви фалуктети и Универзитет што више интернационализује како би привукли студенте из иностранства и имали те студијске програме, напоменуо је Додик.

Свечаности су присуствовали чланови академске заједнице и гости из политичког и јавног живота Српске.