latinica  ћирилица
06/02/2018 |  16:33 | Аутор: РТРС

Ухапшено 16 осумњичених за кријумчарење миграната

У акцији кодног назива "Албатрос" коју су данас спровели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју Кантона Сарајево, Унско-санског и Тузланског кантона, претресено је 14 локација и ухапшено 16 лица осумњичених за кријумчарење миграната.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Припадници Службе за послове са странцима БиХ су истовремено у овим кантонима извршили контролу у осам објеката за које се располагало сазнањима да се у њима смјештају илегални мигранти, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Акција је усмјерена према лицима која су осумњичена да су као организована криминална група, ради стицања материјалне користи, кријумчарила већи број држављана Србије са подручја Косова и Метохије који нису имали важеће путне исправе из БиХ у Хрватску и даље у земље ЕУ.

Особе које су под истрагом у оквиру наведеног предмета осумњичене су за кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Тужилаштво је истакло да је ова акција одлучан корак у борби правосудних и полицијских институција у БиХ против илегалних миграција и кријумчарења емиграната.

Након спроведених активности, осумњичене особе ће бити предате поступајућем тужиоцу који ће након испитивања донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране, те осталим активностима у складу са законом.

Извор: СРНА