latinica  ћирилица
07/02/2018 |  12:09 ⇒ 12:09 | Аутор: РТРС

Брчко: Усвојен оперативни план за одбрану од поплава

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас главни оперативни план за одбрану од поплава за ову годину, као и закључак да буде формирана комисија која би се бавила његовом разрадом.
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Чланови комисије били би представници Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Одјељења за јавну безбједност, замјеник градоначелника и директор Дирекције за финансије.

Шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Саша Танић најавио је да ће бити предложено да на годишњем нивоу за непредвиђене околности буде издвојен одређен износ у оквиру буџетских резерви.

"То је важно да у хитним случајевима не бисмо губили вријеме на законске процедуре и да би потребна средства одмах била оперативна", прецизирао је Танић.

Он је рекао да је план одбране од поплава усвојен без већих измјена, осим што је донесен закључак о формирању комисије, као и кризног штаба у случају елементарне непогоде.

"Имамо обавезу да сваке године донесемо овај план, али нам је 2014. указала на неке недостатке у тадашњем плану. Покушали смо да у оквиру тог закључка додатно разрадимо план да бисмо што адекватније могли да одговоримо на евентуалне непредвиђене ситуације, колико год је могуће", истакао је Танић.

Извор: СРНА