latinica  ћирилица
07/02/2018 |  13:42 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Ћорић: Наредни избори једни од најзначајнијих за будућност Српске

Члан Главног одбора СНСД-а Недељко Ћорић изјавио је данас да су предстојећи општи избори можда и најважнији у историји Републике Српске.
Недељко Ћорић - Фото: СРНА
Недељко ЋорићФото: СРНА

"Узевши у обзир актуелне међународне односе, политичке процесе у свијету, али и нашем региону, догађаје из претходне три године и поруке које нам готово свакодневно долазе из Сарајева и одређених страних амбасада, као и актуелну медијску хистерију функционера из, како се називају `Савеза за промјене`, усудио бих се рећи да ће наредни општи избори у великој мјери утицати на будућност Републике Српске", оцијенио је Ћорић.

Ћорић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина, сматра да је ово година када ће Републике Српска трпјети највеће и најбројније нападе и покушаје подривања.

"То се дешавало и раније, али у изборној години ће се интензивирати управо због чињенице да су фактори који не желе добро Републици Српској свјесни да им је ово посљедња шанса да нешто учине", навео је Ћорић у саопштењу.

Он је додао да је СНСД, као државотворна странка, свјестан опасности и да спремно улази у изборну годину, настављајући принципијелну политику заштите интереса Српске и свих њених грађана.

"СНСД и Градски одбор странке у Бијељини у потпуности су спремни за наредне изборе и изазове који нам предстоје. Наша политика не мијења се како вјетар дува или како нам нареде из неке амбасаде. Наша политика је политика континуитета стављања Републике Српске на прво мјесто и од те политике нећемо одступити", поручио је он.

Према његовим ријечима, грађани Српске то препознају и сва истраживања јавног мњења показују да је подршка СНСД-у око 40 одсто.

"Сигуран сам да, како се буде приближавао октобар и како супротна страна буде приморана да открије карте, да ће та подршка само расти", навео је Ћорић.

Он је додао да то не значи да СНСД треба да се опусти и тако значајне ствари препусти случају.

"Веома је важно да људи препознају значај овог историјског тренутка за Републику Српску. Као одговорни људи и политичари морамо непрестано да разговарамо са грађанима, да им приближимо реално стање ствари, али и да добијемо повратне информације о њиховим приоритетима", истакао је Ћорић.

Он је рекао да ће резултати наредних избора послати јасну поруку - "Срцем за Српску" и да ће народ дати највећи легитимитет управо онима који се руководе тим кредом.

Извор: СРНА