latinica  ћирилица
07/02/2018 |  14:42 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Наредних дана сусњежица и снијег

У Републици Српској наредних дана биће углавном облачно вријеме са кишом, сусњежицом и снијегом, те нижом температуром него претходних дана, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Дежурни метеоролог Милица Ђорђевић навела је да ће сутра ујутро бити облачно вријеме са падавинама. На југу и истоку ће падати киша, а на западу и у брдско-планинским предјелима сусњежица и снијег.

"Од средине дана падавине ће слабити и постепено престати на сјеверу и западу, а на југу и југоистоку ће и даље падати слаба киша. На планинама на истоку слаб снијег. Јутарња температура ваздуха биће од минус два до три, а највиша дневна од два до осам степени Целзијусових", рекла је Ђорђевићева.

У петак, 9. фебруара, јутро ће бити облачно и хладније уз провијавање слабог снијега понегдје, док се на југу очекује слаба киша.

"Током дана биће претежно суво вријеме уз дјелимично разведравање и краће сунчане периоде. На југу остаје промјенљиво, уз слабу кишу повремено. Јутарња температура ваздуха од минус четири до један, а највиша дневна од два до седам степени Целзијусових", навела је Ђорђевићева.

Метеоролози за суботу, 10. фебруар, ујутро најављују умјерено од претежно облачно и суво вријеме, понегдје магловито, док ће током дана постепено наоблачење донијети слабу сусњежицу и снијег, на југу кишу.

"Увече и у ноћи падавине ће постепено јачати уз формирање мањег сњежног покривача у већини предјела. Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до један, а највиша дневна од два до шест степени Целзијусових", додала је Ђорђевићева.

У недјељу, 11. фебруара, биће облачно и хладније са снијегом који ће бити нешто јачи током јутра и додатно ће повећати висину сњежног покривача, али ће у другом дијелу дана падавине престати.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до један, а највиша дневна од минус један до три степена Целзијусова.

Извор: СРНА