latinica  ћирилица
07/02/2018 |  16:05 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Ревизорски извјештај за резервом за финансијско пословање Лакташа (ВИДЕО)

Главна служба за ревизију Републике Српске, контролишући финансијско пословање општине Лакташи у 2016. години, донијела је Извјештај са резервом. На скупштинском засједању усвојен је сет мјера да би недостаци били што прије отклоњени.
СО Лакташи - Фото: РТРС
СО ЛакташиФото: РТРС

Главне замјерке ревизора односиле су се на исплату средства за накнаде запосленима које нису планиране. Осим тога, ревизор је уочио још двије неправилности - када је у питању објелодањивање финасијских извјештаја и када су у питању спорови и усаглашеност информација о споровима са информацијама које има правобранилаштво.

Одборници су усвојили План активности за реализацију препорука по Извјештају Главне службе за ревизију. Власт и опозиција су сагласни да их треба што прије реализовати.

"Ми нисмо тражили, с обзиром да ни ревизија није тражила одговорност, али тражимо да се та пракса не понавља. Нема разлога да ти пропусти који су негдје у износу од 200.000 марака планирају и да се исплате, а да за то нема одговорности", рекао је одборник НДП-а Вукашин Војиновић.

Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине Лакташи мисли да су то ситнице које би требало у догледно вријеме ријешити.

"Због тога и сама најава ревизије да ће поново доћи у контролу већ у семптембру довољно говоре да ће се то вјероватно све исправити по препорукама", додао је Спасојевић.

Одборници су усвојили и бројне планове и програме потрошње буџетских средстава у износу од 15,5 милиона марака од којих ће 500.000 бити утрошено за инфраструктурне пројекте у 2018. години.