latinica  ћирилица
08/02/2018 |  11:57 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Бијељина: Улица патријарха Павла постаје пјешачка зона

Улица патријарха Павла у центру Бијељине биће ове године претворена у пјешачку зону, најављено је из Дирекције за изградњу и развој града.
Бијељина, инфраструктура - Фото: СРНА
Бијељина, инфраструктураФото: СРНА

Директор Дирекције Младен Петровић рекао је да је за овај посао све већ припремљено и услиједиће само полагање завршног слоја бетонских плоча.

Улица патријарха Павла води од Центра за културу "Семберија" до Градског парка и у њој се налази сједиште Епархије зворничко-тузланске и Манастир Светог Василија Острошког.

Петровић каже да ће ово бити прва зона умиреног саобраћаја у Бијељини у којој предност имају пјешаци, док је пролаз возилима до станова и установа у овој улици ограничен на 20 километара на час.

Он је најавио да ће град, који већ има 11 кружних токова, у овој години добити и два нова, код некадашње жељезничке станице и на обилазници код Индустријске зоне два.

Према Петровићевим ријечима, међу значајнијим пројектима уређења града током године је и план за реконструцију дотрајале пјешачке стазе испред Народне библиотеке "Филип Вишњић", зграде Соколског дома и крова Градске спортске дворане.

Међу великим припремљеним пројектима у Бијељини који чекају обезбјеђивање новца за финансирање су уређења канала Дашница који протиче кроз град и изградња бициклистичко-пјешачке стазе од обилазнице до Павловић моста.

Извор: СРНА