latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:07 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Трамп честитао Вучићу Дан државности

Предсједник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором САД Кајлом Скотом, који му је уручио честитку предсједника Доналда Трампа поводом Дана државности, уз подсјећање на обележавање 100 година од када је на Бијелој кући подигнута застава Србије.
Александар Вучић и Кајл Скот - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић и Кајл СкотФото: ТАНЈУГ

"У име народа Америке, молим Вас да примите честитке поводом Дана државности. Србија је дуго била значајан партнер Сједињених Америчких Држава. Ове године обиљежавамо стогодишњицу од када је предсједник Вудро Вилсон подигао заставу Србије на Бијелој кући, што је добра прилика да се присјетимо наших дугогодишњих и плодоносних билатералних односа", навео је Трамп.

Трамп је истовремено позвао предсједника Србије да наставе заједнички да раде на јачању регионалне стабилности и продубљивању односа двеиу земаља у циљу, како је навео, заједничког напретка.

Како је саопштила Прес-служба предсиедника, Вучић и Скот су разговарали о билатералној сарадњи, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Тема разговора била је, додаје се, и предстојећа посјета предсједника Србије Загребу, а Вучић је изразио наду да ће се односи на Западном Балкану развијати у правцу мира, стабилности и сарадње и да је за то неопходно да све земље региона дају свој допринос.

Амбасадор Скот оцијенио је да је нова Стратегија ЕУ, представљена у Стразбуру прије два дана, важан сигнал за европску будућност Србије. 

Извор: РТС