latinica  ћирилица
08/02/2018 |  15:47 | Аутор: РТРС

Гранична полиција БиХ: Спријечен илегални прелазак држављана Турске у Хрватску

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су данас на прелазу Стрмица у Мартин Броду кријумчарење држављана Турске из БиХ у Хрватску и на двије локације ухапсили три лица која се доводе у везу са овим случајем.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Приликом илегалног покушаја преласка границе откривени су држављани Турске чији су иницијали А.Л. /27/, О.С. /30/ и Е.А. /32/ и једно лице са подручја Косова и Метохије чији су иницијали Х.Е. /39/, саопштено је из Граничне полиције.

Држављани Турске прекршајно су процесуирани и, уз приједлог за издавање рјешења о протјеривању, предати припадницима Службе за послове са странцима, док је Х.Е. ухапшен због сумње за кријумчарење људи.

Претходно су припадници Граничне полиције БиХ на прелазу Изачић, на излазу из БиХ, приликом прегледа путничког моторног возила хрватских регистарских ознака открили ствари и личну карту лица чији су иницијали Е.А, које је касније спријечено у илегалном преласку на подручју Мартин Брода.

Возач и сувозач држављани Хрватске чији су иницијали Ш.С. /23/ и Ф.Д. /22/ ухапшени су и против њих и лица са подручја Косова и Метохије Тужилаштву БиХ ће бити предат извјештај због сумње за кријумчарење људи.

У расвјетљавању случаја кријумчарења држављана Турске, уз координацију припадника јединица граничне полиције Изачић и Стрмица, остварена је сарадња са службеницима полицијских станица Доњи Лапац и Кореница Министарства унутрашњих послова Хрватске.

Извор: СРНА