latinica  ћирилица
08/02/2018 |  16:42 ⇒ 09/02/2018 | 12:49 | Аутор: РТРС

РТРС на мјесту гдје је вехабијско удружење Аскери дјецу војно обучавало! (ВИДЕО)

Спорни снимак малољетника, који симулирају војну обуку, под палицом чланова удружења "Аскери" узнемирио је и мјештане околних општина. У општини Усора, затражили су хитну истрагу, јер је локација, на којој је снимљен спорни видео, у непосредној близини Усоре. Тамо је данас била и наша екипа.
Аскери - Фото: Screenshot
АскериФото: Screenshot

Мјештани Усоре не престају да причају о малољетницима који симулирају војну обуку, узвикујући "ми смо Аскери". Међутим, ријетки су они који су жељели пред камеру. Згрожени оним што су видјели, само одмахују главом. 

Општину, за коју је ријетко ко знао, сада познаје цијели регион. Овакав публицитет, кажу нису жељели. Истичу нису им проблем дјеца, већ они који их обучавају. Од надлежних и данас захтијевају да се цијели случај што прије разјасни. 

Спорни видео снимљен је у Спортско рекреационом центру на подручју Јелаха - општина Тешањ на самој граници са Усором. 

За представнике Аскер академије ријеч је о медијској хајци. Тврде да је то био један обичан излет у адреналин парк и да се баве промоцијом здравог живота. 

"Припремамо их за вријеме када ће се они осамосталити, када ће им требати та снага и тијела и духа. Они ће израсти у комплетне личности које ће можда само бити опасност оваквим људима, злонамјерним који ће  опет можда кренути овдје да те своје смицалице и планове спроводе", рекао је предсједндик Удружења Аскер Енвер Хабибовић.

Иако јуче није имао никаквих података, ресорни бх .министар Драган Мектић данас поручује да постоје одређене индиције и да надлежне службе истражују о чему је ријеч. Данас има и сазнања да је у Управном одбору организације Насер Орић, што смо ми још синоћ објавили у Дневнику.

"У управном одбору организације Аскер ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић и још два лица", навео је Мектић.

Док је наша екипа снимала кадрове, пришао им је и пословођа овог комплекса. Пред камеру није желио. У кратком разуговору је само објаснио да они немају везе са било каквим Аскерима, већ да су им само пружили услугу као и осталима. Потврдили су да су надлежнима уступили сву потребну документацију и да је на њима сада да утврде о чему се ту ради.РТРС на мјесту гдје је вехабијско удружење Аскери дјецу војно обучавало!