latinica  ћирилица
08/02/2018 |  19:20 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Радојичић: Бањалука жели да развија међународну сарадњу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Бањалука отворен град који жели да развија међународну сарадњу и да представи разноврсне културне догађаје са разних дестинација.
Бањалука: Радојичић - "Дани културе Ирана 20018" - Фото: СРНА
Бањалука: Радојичић - "Дани културе Ирана 20018"Фото: СРНА

"Персијска култура траје јако дуго и једна је од најбогатијих и најдуготрајнијих цивилизација која је претрпјела различите утицаје и промјене током миленијума постојања", рекао је Радојичић новинарима, након што је вечерас у Бањалуци присуствовао отварању манифестације "Дани културе Ирана 2018".

Он је истакао да је врло интересантно посматрати историјски развој ове културе и свега оног што долази са тог подручја.

Конзул за културу Амбасаде Ирана у БиХ Али Амери изразио је захвалност Министарству просвјете и културе Републике Српске и градоначелнику Бањалуке за дату подршку организовању ове манифестације у Бањалуци.

"Велико нам је задовољство што ће се ове године у Бањалуци представити град Табриз са свим специфичностима иранске културе", истакао је Амери.

Манифестацији су присуствовали и потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић, представници Амбасаде Ирана у БиХ, представници Исламске заједнице у Бањалуци.

На манифестацији "Дани културе Ирана 2018", која ће трајати до недјеље, 11. фебруара, биће представљена музика, калиграфија, минијатура, дрворез и грнчарија иранског града Табриза.

Извор: СРНА