latinica  ћирилица
09/02/2018 |  12:35 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

У бањалучком насељу Куљани почела градња зграде за избјегле из ФБиХ и Хрватске (ВИДЕО)

У бањалучком насељу Куљани почела је изградња зграде са 48 станова за смјештај избјеглих и расељених лица из Федерације БиХ и Хрватске. Завршетак градње планиран је за почетак наредне године.
Бањалука- Давор Чордаш и Игор Радојичић - Фото: СРНА
Бањалука- Давор Чордаш и Игор РадојичићФото: СРНА

За изградњу зграде за 48 породица у Куљанима Министарство за избјеглице и расељена лица уложиће око 2.240.000 марака. Град Бањалука обезбиједио је око 400.000 КМ.

"Министарство је у оквиру овог програма успјело да обезбиједи да се у Српској граде 284 стана у девет општина и градова укупне вриједности око 12, 13 милиона КМ. Овај пројекат не бисмо могли реализовати без учешћа општина и градова", рекао је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш на свечаности поводом почетка изградње зграде са 48 станова.

Град је обезбиједио уређење инфраструктуре, локацију и потребну документацију за почетак радова.

"Предузеће Хидрокоп ће извршити радове у вези са водоводом, канализацијом, приступним путем и расвјетом, а вриједност ових радова, који су инвестиција и учешће града Бањалука, нешто је већа од 400.000 КМ", рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Чордаш и Радојичић су раније у Драгочају код Бањалуке присуствовали почетку асфалтирања локалног пута Драгочај-Гробље Црквине, за који су Влада Српске и Министарство за избјегла и расељена лица и град Бањалука обезбиједили 90.000 КМ. Рок за завршетак радова, чији је извођач предузеће Козарапутеви, је 60 дана.

У овом насељу, у којем живи велики број расељеног становништва и повратника, у плану је изградња моста преко ријеке Драгочајке.