latinica  ћирилица
09/02/2018 |  15:20 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Дан града Бањалука биће обиљежен бројним манифестацијама

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће град на Врбасу током априла и маја бити мјесто бројних културних, забавних и гастро манифестација у оквиру "Прољећа у Бањалуци" којим ће бити обиљежен 22. април - Дан града.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

 Радојичић, који је на челу Организационог одбора за обиљежавање 22. априла- Дана града Бањалуке, рекао је да је циљ да се предстојеће манифестације искористе за што успјешнију туристичку промоцију Бањалуке у регионалним оквирима.

"Приједлози за организовање низа манифестација у оквиру `Прољећа у Бањалуци`, што је нови мото обиљежавања Дана града, већ су на разматрању, а прецизан списак манифестација биће познат наредних седмица", рекао је Радојичић након сједнице Организационог одбора.

Он је најавио да ће Бањалука у то вријеме бити домаћин бројним концертима, забавним и гастро манифестацијама, за које је изразио наду да ће привући што више туриста у град.

Према одлуци Организационог одбора, у идућим седмицама биће утврђен календар предстојећих манифестација, а догађаји ће бити подијељени у два дијела - они који се односе на обиљежавање 22. априла, те они који ће трајати све до 17. маја, односно славе града.

Извор: Срна