latinica  ћирилица
09/02/2018 |  15:42 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Приједор: 20 избјеглих и расељених породица ускоро добијају стални смјештај (ВИДЕО)

У Приједору ће двадесет најугорженијих породица из категорије избјеглих и расељених, ускоро добити стални смјештај.
Приједор - станови - Фото: РТРС
Приједор - становиФото: РТРС

У оквиру “Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења“, који спроводи Министарсво за избјеглице и расељена лица, у приједорском насељу Рашковац почиње изградња зграде од 20 станова, намијењених овим категоријама.

Уређење локације у Рашковцу, пројектна документација и остале обавезе, које су према споразуму биле обавезе града Приједора, завршене су. Обављени су и интервјуи са потенцијалним корисницима станова.

Радови, чија је вриједност 1.200.000 марака, требало би да почну већ крајем овог мјесеца, а план је да будући станари кључеве добију почетком наредне године.

Корисници колективних видова смјештаја најугроженија су категорија расељених лица и избјеглица. Самим тим, овај пројекат којим ће бити ријешено њихово стамбено питање, један од најхуманијих који спроводи Владу, истичу у ресорном министарству.

У Министарству за избјеглице и расељена лица  истичу да ће реализацијом овог пројекта бити стамбено збринуте укупно 694 најугроженије породице, кроз 18 потпројеката у 15 градова и општина на простору Републике Српске.

Укупна вриједност Пројекта затварања колективних центара на подручју Републике Српске је око 29.178.000 марака. Већи дио финансира се из кредитних средстава, док остатак обезбјеђују локалне заједнице.