latinica  ћирилица
10/02/2018 |  09:54 | Аутор: РТРС

Подигнута оптужница против Марјановића за убиство супруге

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Зорана Марјановића којом га терети за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, потврђено је "Танјугу" у врху правосуђа.
Зоран Марјановић (Фото: Дејан Бриза/РАС Србија) -
Зоран Марјановић (Фото: Дејан Бриза/РАС Србија)

Марјановићу се оптужницом на терет ставља кривично дјело тешко убиство, за које је законом запријећена казна од 10 до 40 година затвора.

Оптужница је јуче на крају радног времена прослијеђења Вишем суду у Београду на потврђивање, а биће достављена и Марјановићу и његовим браниоцима на одговор.

Након тога суд ће одлучити да ли ће оптужни акт потврдити или ће га вратити на допуну истраге.

Детаљи оптужнице нису за сада познати, али према једном од ранијих саопштења суда поводом продужења притвора, Марјановић се терети да је на "свиреп начин лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност".

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услед чега је она преминула", наводи се у решењу Апелационог суда суда којим му је у децембру продужен притвор за још три месеца.

Марјановић је у притвору, који му према посљедњем правоснажном рјешењу о продужењу може трајати до 10. марта, а након тога ће се поново одлучивати о притвору.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ готово двије године са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и мјесту извршења злочина. Њен супруг је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и прије тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Извор: Танјуг