latinica  ћирилица
11/02/2018 |  12:26 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

ДНС ће подржати одлуке усмјерене на развој Српске

Предсједник Градског одбора ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је да ће ова партија у Народној скупштини Републике Српске подржати одлуке усмјерене ка развоју Републике Српске.
ДНС - Фото: СРНА
ДНСФото: СРНА

Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске, истакао да вјерује да Влада има квалитетна образложења и намјере у вези са задужењима.

Он је навео да је ријеч о обезбјеђењу кредитних линија и финансијских средстава за развојне пројекте и инвестиције, без којих се ништа позитивно не може дешавати.

"Увјерен сам да тај новац не иде у буџетску потрошњу, која нема свој поврат. Онако као је програм представљен, мислим да то има смисла", рекао је Чубриловић.

Он је додао да је ДНС дио скупштинске већине, те да подржава Владу која је припремила ову одлуку.

Чубриловић је рекао да има у писаној форми информацију да је Влада Српске због дораде повукла из скупштинске процедуре Нацрт закона о заштити здравља становништва од дуванских и осталих производа за пушење.

"Да ли је то урађено због провјере свог става код корисника или код мале привреде – то не могу да потврдим, али сигурно је да ће тај закон угледати свјетлост дана врло брзо", навео је Чубриловић.

Извор: СРНА