latinica  ћирилица
12/02/2018 |  09:45 | Аутор: РТРС

Бањалука: Иницијативе за награде и признања доставити до 15. фебруара

Јавни позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом 22. априла - Дана града Бањалуке отворен је до 15. фебруара, саопштено је из Градске управе.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Комисија за избор и именовања, награда и признања Скупштине града Бањалуке, објавила је 2. фебруара јавни позив и позвала сва заинтересована правна и физичка лица са подручја града Бањалуке да доставе своје иницијативе.

Одлуком о наградама и признањима установљен је Кључ града Бањалуке, са Повељом "Почасни грађанин града Бањалуке", као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја у свим областима стваралаштва, Златни грб града Бањалуке за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резултате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта.

Међу наградама и признањима су и Плакета града за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела и испољену храброст, те Награда града - младима као посебан вид признања за значајна остварења у свим областима живота.

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима.

Иницијативе морају бити образложене, са биографијом за физичка лица, односно референце за правна лица, разлоге који су утицали на подношење иницијативе, адресу и телефон контакт лица, односно лица које се предлаже, те приједлог награде за кандидовано лице.

Иницијативе је потребно доставити Комисији за избор и именовања, награде и признања Скупштини града Бањалуке на адресу Трг српских владара број један.

Секретар Скупштине града Игор Шукало раније је рекао Срни да је прошле године пристигло око 60 приједлога, те да је додијељено 12 плакета, три награде младима, а да је Златни грб припао кошаркашкој репрезентативки Србије Саши Чађо и Шпанији.

Извор: СРНА