latinica  ћирилица
12/02/2018 |  19:42 | Аутор: РТРС

Шпановићева: У Београду по мотивацију

Ивана Шпановић рекла је да јој је најважније да полако диже форму и буде потпуно спремна за Свјетско дворанско првенство које ће бити одржано у Бирмингему.
Ивана Шпановић (Фото: Олимпијски комитет Србије) -
Ивана Шпановић (Фото: Олимпијски комитет Србије)

- Није ми важно да на митинзима будем максимално спремна већ да полако подижемо форму за најважније такмичење. Задовољна сам формом у којој се тренутно налазим. Имамо још два митинга до Свјетског првенства, у Београду ће ми Сербиа опен освјежити емоције од прошле године и бити додатна мотивација за Бирмингем - рекла је Шпановићева на конференцији за новинаре у Београду.

Ивана Шпановић је била трећа на првом дворанском митингу у Карлсруеу, а потом је у Диселдорфу скочила 6,77 метара, што је најобљи резултат на свијету ове сезоне.

- Најјачи утисак је пет преступа на првом митингу, немам толики број преступа толико често, али не бринем се. То су били далеки и квалитетни скокови и оно што смо планирали је на неки начин и испуњено. У Диселдорфу сам имала два преступа и остварила побједу - рекла је она.

Иванин тренер Горан Обрадовић рекао је да је најважније да "пик форме" буде у Бирмингему.

- Најважније је да пик форме буде у Бирмингему и да Ивана скочи у складу са тим колико је спремна, а могу да кажем да се нећемо задовољити скоком испод седам метара. Чека нас и Београд, то је посљедње такмичење на подлози каква је у Бирмингему. Огромна је разлика на даскама и бетону, нажалост, посљедње такмичење је у Глазгову на даскама и тамо ће скакати само колико је потребно за побједу - рекао је Обрадовић.

Ивана Шпановић ће 21. фебруара скакати у Београду, а четири дана касније ће се такмичити у Глазгову, пред одлазак на Свјетско дворанско првенство.

Извор: Б92