latinica  ћирилица
12/02/2018 |  21:14 ⇒ 21:47 | Аутор: РТРС

"Случај Ивановић": Полицајци пуштени из притвора

Двојица полицајаца српске националности који су приведени након убиства Оливера Ивановића пуштени су на слободу, јављају приштински медији.
Убиство Оливера Ивановића - Фото: РТРС
Убиство Оливера ИвановићаФото: РТРС

Косовски тужилац Шућри Суља изјавио је да је одлука суда "неочекивана" и најавио је жалбу. Тужилаштво је за ухапшене полицајце тражило једномјесечни притвор.

Према писању портала "Коссев", сумња се да су полицајаци узели чауру са мјеста убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" и да је нису предали заједно са другим доказима.

Полицајци су припадали Полицијској станици Сјеверна Митровица и суспендовани су до окончања истраге.

Тужилац Њази Реџа у суботу је потврдио да су двојица припадника косовске полиције ухапшена, а како је рекао "били су на дужности и нису ваљано обавили посао".

До хапшења је дошло по налогу Основног суда у Митровици и током претреса код њих је пронађен један пиштољ ТТ са два шаржера са девет метака.

Приштински медији су након тога објавили да се ради о полицајцима српске националности.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици, испред канцеларије своје грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда". Према подацима са обдукције, Ивановић је погођен са шест метака из "дуге деветке", а недалеко од мјеста убиства пронађено је запаљено возило.

Извор: Б92