latinica  ћирилица
14/02/2018 |  18:21 | Аутор: РТРС

Кос.Митровица- Предсједник Основног суда поднио оставку

Никола Кабашић, предсједник Основног суда у Косовској Митровици, поднио је оставку, јавља приштински портал Клан Косова.

Наводи се да је његова оставка предата косовском правосудном вијећу које распоравља о њој, као и да још нису познати разлози оставке.

Тај портал наводи да је Кабашић постављен на ту функцију прије неколико мјесеци у складу са споразумом из дијалога Београда и Приштине који се односи на интеграцију правосуђа на сјеверу Косова у приштинске институције.

Кабашић је оставку поднио након што је јуче за Инсајдер.нет, у вези са случајем убиства Оливера Ивановића, изнио различито тумачење шта се заправо види на снимку са сигурносних камера са мјеста убиства, у вези са начином на који су поступили полицајци који су били притворени, у односу на тумачење које је за исти медиј изнио главни тужилац у Основном тужилаштву у Косовској Митровици Шућри Суља.

Суља је рекао да је тужилаштво уложило жалбу на одлуку Основног суда у Митровици да не одреди притвор двојици полицајаца који су ухапшени због сумње да су манипулисали доказима у случају убиства Оливера Ивановића, док је Кабашић рекао да овакву одлуку суда образлаже тиме да тужилац није дао оправдане захтјеве за одређивање притвора.

Извор: РТС