latinica  ћирилица
14/02/2018 |  18:49 | Аутор: РТРС

Разговарано о кризи у раду Владе ФБиХ

Предсједник ФБиХ Маринко Чавара разговарао је данас у Сарајеву са федералним премијером Фадилом Новалићем и његовим замјеницима Јелком Милићевић и Веском Дрљачом о могућностима превазилажења кризе у раду Владе ФБиХ и проналаску рјешења проблема за које партнери у власти предлажу различите начине.
Влада ФБиХ (архива) -
Влада ФБиХ (архива)

Чавара је рекао да је договорено да наредних дана Новалић, Милићевићева и Дрљача разговарају како доћи до конкретних рјешења, саопштено је из његовог кабинета.

"Да бисмо то рјешавали сматрам да треба да се врате у зону договора и разговора, а не сукоба. Сукоб ће сигурно наштетити свима, првенствено онима који имају одговорност вођења и обављања одређених функција у власти у ФБиХ и сигурно ће се одразити на сваког становника ФБиХ", нагласио је Чавара.

Према његовом мишљењу, избор и именовање директора Пореске управе ФБиХ, које је изазвало прекид сједнице федералне владе, није једино неријешено питање.

"Можда је то само кап која је прелила чашу када је ријеч о односима међу партнерима у федералној власти. Треба тражити рјешења за многа питања која су и раније истицана, као што је питање Развојне банке, Федералне управе полиције, именовања вршиоца дужности и свега што оптерећује односе", рекао је Чавара.

Извор: СРНА