latinica  ћирилица
15/02/2018 |  10:51 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Требиње: Идентификован осумњичени за пријетње Козомари

Лице чији су иницијали В.П. /69/ из Требиња осумњичено је да је послало писмо пријетећег садржаја директору Рудника и Термоелектране "Гацко" Бошку Козомари, потврдио је данас на ванредној конференцији за новинаре начелник требињске Полицијске управе Жарко Лакета.
Бошко Козомара - Фото: РТРС
Бошко КозомараФото: РТРС

Он је навео да је против тог лица за кривично дјело угрожавање сигурности поднесен извјештај Окружном тужилаштву Требиње.

Према његовим ријечима, ово лице сумњичи се да је у ранијем периоду пријетећа писма слало политичарима и другим јавним личностима.

Лакета је навео да је осумњичени у јулу 2017. године пријетеће писмо послао потпредсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, крајем августа исте године народном посланику Радовану Вишковићу, а средином септембра предсједнику Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташи Кошарцу.

"Полицијски службеници посједују опративне податке да је осумњичени слао пријетећа писма и другим лицима, носиоцима јавних функција или организација која нису пријављени полицији, а више података знаће се након вјештачења предмета и документације која је од осумњиченог привремено одузета приликом претреса просторија које користи", рекао је Лакета.

Он је додао да је приликом претреса просторија полиција пронашла и одузела четири лаптопа, два штампача, један црвени печат са натписом М, пет плавих печата "Јунајтед офис" са натписима "Славија", "Гарни", "Бијељина","Нови Сад", два УСБ-а, три ем-пе-три плејера, рачуне хотела.

Код осумњиченог су пронађена и три папирића са печатима Средње техничке школе, Гимназије "Јован Дучић" и "Електропривреде Републике Српске", разни рачуни, те обимна документација.

"Према сазнањима полиције, ријеч је о врло озбиљном фалсификатору, који је, не само слао пријетећа писма, већ правио и рачуне из одређених хотела, издавао фалсификоване дипломе и слично", рекао је Лакета и додао да се осумњичени већ дуже вријеме бавио овим радњама.

Лакета је истакао да је над лицем извршена криминалистичка обрада и да се тренутно брани ћутањем.

"Припадници Полицијске управе Требиње ће наставити рад на овом предмету, а укључићемо и Одјељења за привреду и организовани криминалитет", рекао је Лакета.

Према незваничним информацијама, ријеч је о Вукашину Паповићу.

На адресу директора Рудника и термолектране "Гацко" Бошка Козомаре прошле седмице стигло је пријетеће писмо. Срна незванично сазнаје да се у писму, које је потписано са "Гачани" и које је послато из поште Требиње, Козомари, између осталог, пријети ликвидацијом ако одмах не напусти Гацко и функцију директора РиТЕ.

Козомара је из Београда у Гацко дошао прије пола године када је преузео функцију директора РиТЕ.

Извор: Срна