latinica  ћирилица
15/02/2018 |  14:22 ⇒ 17:00 | Аутор: РТРС

Због посједовања и продаје оружја и дроге у Бијељини ухапшена четири лица (ФОТО)

У склопу акције "Курир" у Бијељини је слободе лишено више лица.
Акција Курир - оружје и муниција -
Акција Курир - оружје и муниција

Полицијски службеници Управе за тероризам и екстремиизам МУП-а Српске у сарадњи са полицијским службеницима ПУ Бијељина, а под надзором Тужилаштва БиХ и Окружног јавног тужилаштва Бијељина, провели су акцију кодног назива "Курир" у склопу које је лишено слободе четири лица, због сумње да су извршили кривична дјела "недозвољена производња и промет оружја или екслпозивних направа".

Како сазнаје РТРС, између осталих, ухапшени су Радослав Божић и Славиша Куртума.

Приликом претреса на више локација у Бијељини пронађена је и одузета већа количина наоружања и муниције, одређена количина недозвољене опојне дроге, као и други предмети.

Заплијењено наоружање

Наиме, полицијски службеници МУП Републике Српске, Управе за борбу против тероризма и екстремизма, те полицијски службеници СКП ПУ Бијељина, Одјељења за организовани криминалитет и дроге су на основу раније прикупљених информација и сазнања дошли до података да се осумњичена лица баве извршењем кривичних дјела, која им се стављају на терет.

Сумња да је Куртума починио кривично дјело на тај начин што је у предходном временском периоду, посљедњих шест мјесеци организовао већи број лица и то Млађу Савића, Борка Лопатића и друга лица ради набавке веће количине лијекова-који се налазе на листи забрањених психотропних супстанци (ксалол, ксанах, бромазепан, трамадол, лексаурин и др.) чију продају је организовао на подручју Српске и БиХ, а који су пронађени дана 14. фебруара 2018. године, приликом претресања стана и других просторија, један мањи дио код лица Куртуме  и Лопатића, а већи дио код Савића из Бијељине.

Такође, незванично се сазнаје да је Куртума са Радосавом Божић, вршио набавку и продају оружја и експлозивних материја, те војне опреме, која је пронађена, такође дана 14. јануара 2018.године, приликом претресања породичне куће другоосумњиченог.

Полицијски службеници су извршили претресање стана и других просторија код Славише Куртумњ, Радосава Божића, Борка Лопатића из Бијељине и Млађе Савића такође из Бијељине.

Приликом претресања стана и других просторија код Куртуме је пронађено и одузето 50 таблета Трамадол, различите грамаже, седам носача СИМ картица, седам мобилних телефона различитих марки и 490 таблета парацетамол алкалоид.

Незванично сазнајемо да су код Радослава Божића, након извршеног претресања стана и других просторија пронађена два мобилна телефона са СИМ картицама, 5.248 комада пиштољске и пушчане муниције различитог калибра, 34 шанжера-оквира за пушчану муницију, једна цијев од пушкомитраљеза, један оптички нишан, три комада минско експлозивна средства тзв-паштете, осам упаљача за потезне мине, осам ловачких пушака и два пиштоља за које посједује оружне листове.

Такође, приликом извршеног претресања стана и других просторија код Борка Лопатића, пронађен је један пиштољ са припадајућим оквиром и пиштољским мецима, 103 комада различитих таблета седатива, четири мобилниа телефона.

Приликом претресања куће Млађе Савића пронађени следећи предмети: биљна материја, која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану масе 6,5 грама, четири мобилна телефона, два лаптопа, преко 280 таблета и 200 бочица и различите амбалаже за паковање таблета. Пронађено је 500 евра, два laptopa, нотеси са различитим записима, 5.000 различитих таблета.