latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:01 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

Изградња приступних саобраћајница у Братунцу (ВИДЕО)

У Братунцу је у току изградња приступних саобраћајница ка новом мосту који ће бити дио пројекта изградње заобилазнице око Братунца.
Братунац - Фото: РТРС
БратунацФото: РТРС

Инвеститор је Јавно предузеће Путеви Српске, а вриједност радова на приступној траци је око 680.000 КМ. Након ових радова биће обновљен и регионални пут Дрињача-Братунац-Скелани.

Мјештани сматрају да ће тренд вишедеценијског одласка становништва из рубних подрињских села бити смањен реконструкцијом регионалног пута Дрињача-Скелани. Лоша инфраструктура је, додају, била главни узрок чињенице да села изумиру.

Изградња приступних саобраћајница ка будућем граничном прелазу је почела, а у току је измјештање водовода и електромреже.

Наталија Кострешевић, портпарол ЈП Путеви Српске, каже да радови на изградњи приступне саобраћајнице ка новом мосту теку предвиђеном динамиком.

Истовремено, стратешки пројекат за општину Братунац биће изградња заобилазнице која ће са будућег граничног прелаза растеретити саобраћај, истиче први човјек општине Недељко Млађеновић.

- Већ 90 одсто имовинских послова је одрађено, а нама је најбитније да се све квалитетно уради - каже Млађеновић.

Реализација пројекта заобилазнице око Братунца почеће након отварања граничног прелаза и изградње царинских терминала код моста Братољуб. Овај пројекат реализоваће Управа за индиректно опорезивање БиХ.