latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:04 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Вучић: Надам се да ће надлежни у Сарајеву пронаћи кривце

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је наду да ће надлежни органи у БиХ пронаћи кривце за инцидент када је на згради Амбасаде Србије у Сарајеву залијепљен плакат на којем је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани".
Александар Вучић на конференцији за новинаре - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић на конференцији за новинареФото: ТАНЈУГ

"Није лијепо када се то догоди, то је лоша ствар, али надам се да ће надлежни органи пронаћи у Сарајеву оне који су то починили", рекао је Вучић.

Предсједник Србије поручио је да не треба увијек сваку прилику користити за додатно долијевање уља на врату, већ покушати смирити ситуацију ако је то могуће.

"Иако разумијем како се Срби осјећају и како се осјећа особље Амбасаде. Просто, то су ствари које се не раде, али вјерујем да ће надлежни органи у БиХ пронаћи кривце", рекао је Вучић.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су јуче плакат на коме је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани".

У организацији Бошњачког покрета, који предводи Сејфудин Токић, данас су испред зграде Амбасаде Србије у Сарајеву одржани получасовни мирни протести, а као разлог је наведено противљење заједничкој декларацији Србије и Републике Српске о очувању српског народа.

Извор: СРНА