latinica  ћирилица
15/02/2018 |  18:51 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Требињска полиција открила ко је слао пријетећа писма (ВИДЕО)

Полиција је, у Требињу, открила аутора и пошиљаоца пријетећег писма, недавно упућеног директору Рудника и термоелектране Гацко. Незванично, ријеч је о 69-годишњем Вукашину Паповићу. Истрагом је утврђено да је у прошлој години послао више пријетећих писама личностима из политичког и јавног живота. Код њега је пронађена и обимна опрема за фалсификовање докумената и рачуна.
Полиција Требиње - Фото: РТРС
Полиција ТребињеФото: РТРС

Како је утврђено досадашњом истрагом, осим на адресу Бошка Козомаре, током прошле године из исте "радионице" упућена су пријетећа писма Ненаду Стевандићу, Радовану Вишковићу и Сташи Кошарцу. И не само њима.

- Постоје индиције да је осумњичени дужи период слао пријетећа писма и другим лицима. Више података ћемо изнијети након завршене истраге - рекао је Жарко Лакета, начелник ПУ Требиње.

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Коашарац, који је пријетеће писмо добио у септембру прошле године, каже да је индикативно да су писма упућивана појединцима из владајућег блока и очекује да полиција открије и налогодавце и разлоге који стоје иза свега.

- Мислим да је то политички мотивисано и очекујем да тужилаштво открије разлоге зашто је неко хтио да унесе немир - каже Кошарац.

Нису само пријетећа писма била занимација шездесетдеветогодишњег пензионисаног наставника ликовног. Код њега је пронађено и одузето неколико лаптоп рачунара, штампача, скенера и друге информатичке опреме. Уз то, нађени су и печати хотела, јавних установа и предузећа, што указује да се осумњичени дуго бавио фалсификовањем рачуна, диплома и докумената.

- Може се претпоставити је да је дужи временски период фалсификовао дипломе. Прикупља се обимна документација о овом случају - навео је Лакета.

Код осумњиченог Паповића нађени су и штампани отисци печата Средње стручне школе, Техничке школе и Гимназије "Јован Дучић" из Требиња те Електропривреде Републике Српске. У истрази учествују инспектори Одјељења за привредни и организоавани криминалитет полицијске управе Требиње.

Паповић се терети за кривично дјело Угрожавање сигурности, а како кажу у полицији, никада раније није кривично гоњен.