latinica  ћирилица
17/02/2018 |  10:40 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Алесандро Манојловић - велика атлетска нада Републике Српске (ВИДЕО)

Атлетика у Зворнику има дугу традицију. Подарила је једног од најпознатијих југословенских атлетичара Борислава Писића, а данас у Атлетском клубу "Зворник" стасава велика атлетска нада Републике Српске Алесандро Манојловић.
Алесандро Манојловић - Фото: РТРС
Алесандро МанојловићФото: РТРС

Љубав према краљици спортова у Алесандровом случају јавила се прије десет година. Од тада је атлетика саставни дио његовог живота, а тренинг омиљена обавеза. 

"Почела је у првом разреду основне школе. Многи су говорили да имам предиспозиције и све за атлетику и упознао сам тренера Мандића и он ми је рекао да имам све предиспозиције за атлетику и да се почнем бавити атлетиком", каже Манојловић.

Манојловић је вишеструки првак Републике Српске и БиХ у дисциплинама 110 и 400 метара препоне у својој категорији. Својим дугим и брзим кораком осваја атлетске стазе и пред њим је свјетла будућност. 

"У овом периоду је најважније да дијете остане у спорту и да не буде толико физички оптерећен у расту и развоју. Мора мало да консолидује физичке активности и да га здравље послужи", истакао је тренер АК "Зворник" Момчило Мандић. 

Циљеви младог атлетичара су велики.

"Пошто ми је узор, тј. идол Борислав Писић, а он је био олимпијац на 110 метара препоне, па бих волио да достигнем неки његов циљ, а касније можда и више", нагласио је Манојловић.

А да би остварио зацртане циљеве, осим препона на атлетској стази, мораће савладати и низ других препрека на путу ка врху. Зворничани се надају да ће Алесандро постати шампион и попут свог узора уписати се у историју великана зворничког спорта.