latinica  ћирилица
17/02/2018 |  10:49 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Приједор - јавни позив за запошљавање младих (ВИДЕО)

Град Приједор објавио је јавни позив грађанима за учешће у "ЈЕП- инкубатору пословних идеја", односно пројекту запошљавања младих, који спроводи њемачка консултантска кућа "ГОПА", а финансијски подржава Влада Швајцарске. Циљ пројекта је запошљавање младих и оснивање нових локалних предузећа. У оквиру овог јавног позива, за најбоље пословне идеје биће обезбијеђена финансијска и менторска подршка.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

На јавни позив могу се пријавити сва физичка лица са пребивалиштем у Приједору и организације цивилног друштва. Циљ је запошљавање младих и стварање повољног привредног амбијента. Приједорчани, заинтересовани за овај пројекат, сматрају да је будућност у занатима. 

Циљне групе су незапослени млади људи, жене, организације и удружења. За пријављене са пословним идејама биће организована предузетничка обука. 

"А стручна комисија ће на пословним подухватима који добију позитивну оцјену понудити пакет подршке која укључује дугорочно менторство и инвестициона средства за покретање бизниса", рекао је начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Града Приједора Раде Росић.

Колики је износ у питању, за сада није познато. Међутим, кандидати са најуспјешијом пословном идејом моћи ће да конкуришу и за подстицајна средства града, намијењена самозапошљавњу. 

"Све пословне идеје долазе у обзир, осим оних које међународне организације не финансирају а то су оне које имају лош утицај на живтну средину, здравље, производња алкохола, цигарета, оружја, а у суштини све остале идеје било да су производне или сулуге, долазе у обзир", додао је Росић.

Детаљи овог јавног позива, отвореног до 25. фебруара, објављени су на интернет страници Града Приједора и Агенције за економски развој "ПРЕДА".