latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:34 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Суперлига: Црвена звезда надиграла Јавор

Фудбалери Црвене звезде су убједљиво са 3:0 савладали Јавор на стадиону "Рајко Митић" у утакмици 23. кола Суперлиге Србије. Овом побједом црвено-бијели осигурали су водећу позицију на табели домаћег шампионата.

Већ од старта утакмице фудбалери Црвене звезде су почели серију напада на гол гостију из Ивањице и већ у шестом минуту повели са 1:0 голом Луке Аџића.

Гости су офанзивном игром покушали да узврате, али су домаћини наставили нападачку тактику и успјели да изборе једанаестерац у 28. минуту када је Александар Пешић фаулиран у шеснаестерцу. Иако је то помало неуобичајено, Пешић над којим је начињен прекршај, успјешно изводи једанаестерац и Црвена звезда на одмор одлази са предношћу од 2:0.

На почетку другог полувремена нападач Црвене звезде Бен пропушта неколико сјајних прилика да се упише у стријелце, али Александар Пешић успјева у 72. нинуту да се по други пут упише у стријелце за коначних 3:0.

Средином другог полугремена терен је због повреде на носилима је напустио стријелац првог гола Лука Аџић што може бити велики проблем за његов тим. О озбиљности повреде знаће се више послије детаљнијих љекарских прегледа.

Побједом над Јавором тренутно водећа Црвена звезда је осигурала прво мјесто на табели домаће лиге и поново се окреће међународном терену.

Извор: РТС