latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:38 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Говедарица не ужива подршку не само СДС-а, већ ни цијелог опозиционог блока (ВИДЕО)

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић поновила је да је Вукота Говедарица "икебана" предсједник политичке партије, који не само да не ужива подршку свог СДС-а, већ ни цијелог опозиционог блока.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Човјек седмицама наступа као њихов портпарол, објашњавајући ко ће бити кандидат из ПДП-а, али не и СДС-а којим кобајаги руководи", рекла је Цвијановићева Срни коментаришући изјаву Говедарице да демократска клима у СДС-у постоји већ годинама за разлику од СНСД-а гдје, како је навео, влада једноумље, па није тешко закључити зашто се Република Српска налази у оваквом стању.

Што се тиче резултата Владе Српске о којима он говори, Цвијановићева, која је премијер Српске, рекла је да би Говедарицу требало подсјетити да су прошле године забиљежени рекордни резултати у погледу броја запослених, као и покривености увоза извозом, те да сви показатељи биљеже континуиран раст.



"Требало би га подсјетити и да за вријеме ове владе, на чијем сам челу, пензије нису умањиване као за вријеме њихове власти, већ стално расту, а исто је и са давањима за борачке и социјалне категорије. Такође, требало би га подсјетити и да би ти показатељи били и бољи да се они из СДС-а, заједно са ПДП-ом и НДП-ом, нису иживљавали над грађанима Српске из својих сарајевских фотеља, блокирајући је финансијски и каљајући је по бијелом свијету и по страним амбасадама", нагласила је предсједник Владе Српске.

"Што се тиче Вукотине приче о лапсусима, боље је правити лапсусе, а радити и градити социјални дијалог са грађанима Српске, него бити Бакирова крпа за брисање пода као што је то себи дозволила његова партија. О његовим наклапањима о куповини посланика, могу једино да му кажем да су од њега и његових многи бјежали трком кад су видјели до којих размјера сеже њихова сарајевска издаја, а многи ће тек да побјегну", поручила је Цвијановићева.

Извор: РТРС/СРНА