latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:59 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Ветерани поручили Мектићу да беспотребно ствара тензије (ВИДЕО)

На јучерашње изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је намјера удружења Ветерани Републике Српске да окупи, опрема и наоружава људе који треба да се обрачунавају са српским народом, предсједник овог удружења Душко Вукотић поручио је да нико, па ни Мектић, нема право да забрани његовање традиције Одбрамбено-отаџбинског рата и прославу Дана Републике.
Реаговање на изјаве Мектића - Фото: РТРС
Реаговање на изјаве МектићаФото: РТРС

 Из удружења Браниоци града Добоја '92, Мектићу су поручили да ће му доставити списак бораца и њиховог учешћа у рату.

- То што он нас назива окупљеном багром, говори све о њему, а о нама ништа. Замолио бих га јавно да престане своју политичку каријеру да гради на беспотребном дизању тензија и да не тражи непријатеља било коме, тамо гдје их нема. Нека се коначно посвети радикалним, исламским параџематима и оправда бар једну плату коју је до сада примио - каже Вукотић.

Раденко Николић, портпарол удружења Браниоци града Добоја 2. мај 1992, препоручио је Мектићу да не употребљава Браниоце града Добоја у своју корист, јер су они против њега.

- Поручили смо вам да се оптретите Аскерима, ратном јединицом Насера Орића. Поручили смо вам да нећемо за вас гласати и да поднесете оставку и извините се - истакао је Николић.