latinica  ћирилица
18/02/2018 |  11:27 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Мичел најбољи у закуцавању, Букер у тројкама

Млади кошаркаш Јуте Донован Мичел победио је ноћас у такмичењу у "закуцавањима", током Ол-стар викенда НБА лиге у Лос Анђелесу.

Руки Јуте, 21-годишњи Мичел побиједио је играча Кливленда Лерија Ненса млађег (25) са 98:96.

Он је у финалној рунди извео закуцавање окретом од приближно 360 степени, каквим је и Винс Картер побиједио у такмичењу 2000. године.

- Ово сам жарко желио. То ми је једно од најомиљенијих такмичења на Ол-стар викенду, а не само што сам учествовао, него сам и побиједио и то је лудо - рекао је Мичел.

Уочи посљедњег покушаја, Мичелу је за побе,ду било потребно 47 поена, а добио је 48 од петоро судија које су чиниле познате личности, Ди-џеј Калед, глумци Марк Волберг и Крис Рок и чланови кошаркашке куће славних Џулијус Ирвинг и Лиза Лесли.

- Током одрастања добро сам закуцавао. Нисам био неки кошаркаш, само сам закуцавао и играо одбрану и гледао сам много видео клипова Винса Картера. Гледао сам шта је радио, то је невјероватно. Ово посљедње закуцавање нисам успеи пола године. Претходна два дана сам вјежбао, пробао сам на посљедњем тренингу и нисам успио - навео је Мичел.

Финалиста Лери Ненс млађи је у првој рунди финала носио очев дрес Финикса са бројем 22, у коме је побиједио у такмичењу 1984. године. Он је позвао оца да му баци лопту приликом закуцавања, када је добио максималних 50 поена.

- Ово је важан тренутак за моју породицу - рекао је Ненс млађи.

У првом колу такмичења елиминисани су Виктор Оладипо из Индијане и Денис Смит млађи из Даласа.

Кошаркаш Финикса Девин Букер побиједио је у шутирању тројки са 28 поена. Он је побиједио шампиона из 2016. године Клеја Томпсона из Голден Стејта и Тобајаса Хериса из Лос Анђелес Клиперса.

- Осјећам се заиста добро. Желио сам да изађем на паркет и прославим се - рекао је Букер.

У такмичењу вјештина побиједио је кошаркаш Бруклина Спенсер Динвиди, пошто је у посљедњој рунди био бољи од Лорија Марканена из Чикага.

Извор: Б92