latinica  ћирилица
18/02/2018 |  13:20 | Аутор: РТРС

Кнежевићу дошао позив за издржавање затворске казне

Члан Предсједништва Демократског фронта Милан Кнежевић добио је позив од Основног суда да се 23. фебруара одазове на одслужење четворомјесечне затворске казне, саопштено је из тог опозиционог политичког савеза.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

Овај експресно уручен позив 14 дана након правоснажне пресуде Вишег суда, представља брутални наставак терора против лидера и функционера ДФ-а, и то у тренутку кад долази до заједничких састанака црногорске опозиције у сусрет предсједничким и локалним изборима, каже се у саопштењу.

Из ДФ-а су најавили да ће сутра у просторијама Демократске народне партије одржати ванредну конференцију за новинаре.

"И обавијестити јавност о даљим политичким потезима као одговору на овај незабиљежени институционални терор према нашем савезу", додаје се у саопштењу.

Кнежевић, који је и лидер Демократске народне партије, једне од чланица ДФ-а, осуђен је на четири мјесеца затвора јер се у октобру 2015. године приликом полицијског прекида мирних протеста ДФ, који су непрекидно трајали 20 дана, супроставио полицији и насрнуо на једног њиховог припадника.

На првом суђењу добио је седам мјесеци затвора, али му је та казна смањена на четири мјесеца након жалбе.

Кнежевићу је у току и судски процес за државни удар и тероризам на дан парламентарних избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године.

Он је удаљен из суднице до краја доказног поступка са лидером ДФ Андријом Мандићем због вријеђања судије Сузане Мугоше и специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

Извор: СРНА