latinica  ћирилица
18/02/2018 |  14:31 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

У понедјељак прохладно са кишом, сусњежицом и снијегом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и прохладно са кишом, сусњежицом и снијегом, уз дневну температуру ваздуха до четири степена Целзијусова.

Вечерас ће бити падавина, углавном слабог снијега, а у нижим крајевима биће сусњежице, на југу умјерене кише.

Ујутро ће бити слично, претежно до потпуно облачно уз слаб снијег мјестимично, од запада преко централног планинског појаса до истока, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до један, у вишим предјелима од минус пет, на југу до три степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један до четири, на југу до осам, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

На сјеверу и сјевероистоку биће више сувог времена, а на југу мјестимична киша. Током дана све више сувог времена, уз рјеђе падавине, најизвјесније на сјеверозападу, западу, југозападу и југу, те у планинама на истоку, а од централних предјела на исток и сјевероисток претежно суво.

Увече и у ноћи на уторак поново ће бити падавина у већини предјела.

У уторак, 20. фебруара, већину крајева већ током ноћи очекује ново наоблачење са кишом, сусњежицом и снијегом. Пријеподне и током дана наставља се са умјереним, а на југу јачим и обилнијим падавинама.

У планинама и брдима са снијегом, а у нижим предјелима смјењиваће се киша, сусњежица и понегдје снијег. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу до осам, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусових.

У сриједу, 21. фебруара, током ноћи остаје са кишом, сусњежицом и снијегом. Јаче падавине очекују се од крајњег запада, југозапада до југа, тако да ће у планинама и даље расти сњежни покривач, као и у нижим предјелима на западу. Због дневне позитивне температуре, понегдје ће се снијежни покривач и брже топити.

Послијеподне ће падавине јењавати, да би касније у већини предјела било суво или уз ријетке и слабе падавине. Једино на југу остаје са обилнијим падавинама.

Највиша дневна температура ваздуха биће од два до шест, на југу до осам, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

У четвртак, 22. фебруара, остаје облачно, прохладно са падавинама, али и периодима сувог времена. Јаче падавине од крајњег запада, југозапада до југа.

Послеподне ће падавине слабити, да би касније у већини предјела било суво, посебно на сјеверу, сјевероистоку и истоку, или уз ријетке и слабе падавине на западу.

Највиша дневна температура ваздуха биће од два до шест, на југу до девет, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

Вјетар ће бити слаб до умјеренсјеверног и сјевероисточног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха данас у 13.00 часова: Бјелашница минус четири, Мраковица минус два, Хан Пијесак, Клековача нула, Мркоњић Град, Крупа на Уни, Калиновик, Соколац и Мљечаница један, Приједор, Рибник, Гацко, Нови Град, Шипово, Источно Сарајево, Бугојно и Бањалука два, Сребреница и Бијељина три, Добој, Невесиње, Тузла, Сарајево и Србац четири, Зворник пет, Фоча шест, Рудо, Вишеград и Мостар седам, Билећа осам, Требиње 11 степени Целзијусових.

Извор: СРНА