latinica  ћирилица
19/02/2018 |  10:58 ⇒ 11:00 | Аутор: РТРС

Зворник - град за будућа улагања

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да то што се Зворник нашао на листи микроградова будућности представља један од доказа да је локална самоуправа протеклих година урадила много на стварању повољне климе за будућа улагања.
Зоран Стевановић - Фото: СРНА
Зоран СтевановићФото: СРНА

"Наставићемо у том правцу. У фази смо припреме различитих пројектних могућности на подручју Зворника и покушаћемо да искористимо позитивна реаговања из професионалних кругова", рекао је Стевановић, након што је угледни лондонски часопис "Фајненшел тајмс" изабрао Српску за једну од 10 топ малих европских региона будућности за 2018/2019. годину, а награђени су рад Бијељине, Приједора и Зворника.

Поводом тога што је Република Српска на глобалном нивоу препозната као мјесто за будућа страна улагања, Стевановић је нагласио да је избор Зворника по трошковној ефикасности у категорији европских микроградова заслуга добре и адекватне сарадње Градске управе са Владом Српске, односно Министарством за економске односе и регионалну сарадњу Српске.

"Посебно нас охрабрује чињеница што је град Зворник на четвртом мјесту по исплативости страних улагања у категорији микроградова Европе", истакао је Стевановић.

Лондонски "Фајненшел тајмс" недавно је изабрао Српску за једну од десет топ малих европских региона будућности за 2018/2019. годину.

Извор: СРНА