latinica  ћирилица
19/02/2018 |  12:42 | Аутор: РТРС

Продужен притвор Милану Малићу

Бањалучки Окружни суд продужио је притвор Милану Малићу /26/ из Бањалуке, осумњиченом за осам кривичних дјела, међу којима су и три изнуде.
Окружни суд Бањалука - Фото: СРНА
Окружни суд БањалукаФото: СРНА

Малић је осумњичен и за два наношења тешке тјелесне повреде, те за по једно наношење тјелесне повреде, крађу и изазивање опште опасности.

Продужење притвора по рјешењу суда може трајати до изрицања правоснажне пресуде, а најдуже двије године од дана потврђивања оптужнице, речено је Срни у бањалучком Окружном суду.

у суду кажу да ће контрола оправданости притвора бити вршена по истеку свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, а ако првостепена пресуда не буде изречена у законском року, притвор ће бити укинут и оптужени пуштен на слободу.

Притвор је продужен због опасности од бјекства осумњиченог, те бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Малић је 17. новембра прошле године око 5.00 часова у Вилсоновој улици у бањалучком насељу Обилићево подметнуо пожар испод аутомобила "мерцедес" власништво његовог комшије Горана Мирковића /54/.

У пожару су оштећени и аутомобили "мини-морис" и "сеат" који су били паркирани уз "мерцедес", као и прозорско стакло на стану у згради испред које су била паркирана возила, чиме је причињена материјална штета већа од 25.000 КМ.

Извор: СРНА