latinica  ћирилица
19/02/2018 |  18:03 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Ухапшена два лица из Дирекције за путеве Кантона Сарајево

Припадници Управе полиције Федерације БиХ данас су ухапсили два одговорна лица Дирекције за путеве Кантона Сарајево која се доводе у везу са кривичним дјелима примање дара, злоупотреба положаја и овлаштења, те кривотворење исправа, саопштено је из Полицијске управе.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

У оквиру акције "Балкан" ухапшена су лица чији су иницијали Н.Д. и Х.Д.

У саопштењу се наводи да су они као одговорна лица у Дирекцији за путеве Кантона Сарајево током 2017. и 2018. године с циљем прибављања противправне имовинске користи, захтијевали и примали новац и дарове од власника и одговорних лица више приведних субјеката из БиХ, чија дјелатност има везе са изградњом и реконструкцијм путева, а како би им обезбиједили послове путем намјештања тендера јавних набавки које је спроводила Дирекција.

У склопу акције "Балкан" врше се претреси на шест локација на подручју Кантона Сарајева, и то два стамбена објекта и четири службене просторије, као и приватних сефова у банци.

До сада су привремено одузети рачунари, лаптопи, мобилни телефони и сим картице, новац, документација и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелима која се осумњиченима стављају на терет.

По окончању претреса биће извршена криминалистичка обрада над лицима лишеним слободе након чега ће они бити предати тужилаштву Кантона Сарајево уз извјештај о извршеном кривичном дјелу, наводи се у саопштењу.

Значајну улогу у реализацији ове оперативне акције пружила је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ.

Извор: Срна