latinica  ћирилица
20/02/2018 |  07:52 ⇒ 07:58 | Аутор: РТРС

Онемогућити терористима да затворске казне замијене новчаним

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требало би да данас у другом читању разматра Приједлог закона о допунама Кривичног закона БиХ, којим се онемогућава ублажавање казне и замјена казне затвора новчаном лицима осуђеним за кривична дјела против интегритета БиХ, тероризма и у вези са тероризмом.
Сарајево - Парламент БиХ - Фото: РТРС
Сарајево - Парламент БиХФото: РТРС

Пред делегатима ће се, у другом читању и по скраћеном поступку, наћи и Приједлог закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ, а којим се дефинише право на полицијски додатак полицијским службеницима.

На овај начин право на полицијски додатак, осим полицијских службеника запослених у Граничној полицији БиХ и Агенцији за истраге и заштиту, имали би и полицијски службеници запослени у Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ.

Пред делегатима ће се у првом читању наћи Приједлог закона о измјени и допунама Закона о омбудсмену за људска права БиХ и Приједлог закона о допунама Закона о комуникацијама по скраћеном поступку чији је предлагач Савјет министара БиХ.

У првом читању делегати ће размотрити Приједлог закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, али чији је предлагач Представнички дом, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ваздухопловству БиХ чији је такође предлагач Представнички дом.

На дневном реду сједнице је и Приједлог стратешког плана руралног развоја БиХ за период 2018 – 2021.

Извор: СРНА