latinica  ћирилица
20/02/2018 |  16:20 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Сребреница: Очувана скупштинска већина

Данас је одржан састанак коалиционих партнера који чине скупштинску већину СО Сребреница, на којем је закључено да скупштинска већина има проблема са фунционисањем, али да им је циљ да остану јединствени.
Сребреница - представници скупштинске већине - Фото: РТРС
Сребреница - представници скупштинске већинеФото: РТРС

О проблемима ће, како су истакли, разговарати након свечане сједнице СО Сребреница која ће бити одржана поводом Дана општине, 11. марта.

На састнаку је закључено да скупштинска већина, упркос проблемима, има будућност и да коалициони партнери требају наставити сарадњу.

"Опредјељени смо за наставак сарадње између коалиционих партнера СНСД, ДНС и СДА. У наредном периоду ћемо рјешавати проблеме које имамо, прије свега пред нама је задатак да одржимо тематску свечану сједницу и послије тога договоримо план рјешавања, састајања и договарања око важних питања за становнике Сребренице“, изјавио је Радомир Павловић, одборник СНСД-а и потпредсједник СО Сребреница.

“Истина је, постоје одређене несугласице између законодавне и извршне власти у Сребреници, али то су проблеми које ћемо рјешавати послије тематске сједнице. Ово је Сребреница, не иде увијек лако, али морамо тражити компромисе, морамо тражити оно што је интересу свих грађана“, истакао је Алија Табаковић, члан Клуба одборника СДА/СБиХ/СББ и предсједник СО Сребреница.

Иако узимају учешћа у власти, представници СДС-а нису присуствовали састанку.

"Оно што смо данас договорили јесте да ова коалиција у наредном периоду настави да функционише, с тим што смо ми и на ранијим састанцима, а и данас, договорили да се са СДС-ом издефинише да ли је ту или не. Они партиципирају у власти, али нису потписници коалиционог споразума. То мора да се ријеши", закључио је Велибор Ранкић, предсједник Клуба одборника ДНС Сребреница.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић на службеном је путу, те није присуствовао састанку.