latinica  ћирилица
20/02/2018 |  19:28 ⇒ 21:13 | Аутор: РТРС

Питања социјалне правде важна за праведну економско – социјалну политику

Држава мора да води праведну економско-социјалну политику, те велики значај има отварање питања социјалне правде и једнакости, поручено је вечерас на предавању осоцијализму и социјалнојправди.
Социјалистичка партија - предавање - Фото: РТРС
Социјалистичка партија - предавањеФото: РТРС

Предавање  о односу социјалне правде и људских права и друштвених мрежа, као и о неолиберализму и урушавању социјалне правде организовао вечерас у Бањалуци отворио је предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак, поводом Свјетског дана социјалне правде.

Селак је истакао је да држава мора да покаже бригу за свој народ и мора да му гарантује сигурност, правду и равноправсност.

„Данашњи дан може послужити као апел и упозорење свим политичким субјектима у Републици Српској да се одговорније посвете социјалној правди, која је општи предуслов за напредак друшртва“, рекао је Селак.

Доктор Политичких наука Владе Симовић истакао је значај отварања питања социјалне правде и социјалне једнакости, јер је у цијелом свијету све јачи јаз између богатих и сиромашних.

„Живимо у друштву социјалне неједнакости и велике сцојалне неправде, те су ова питања нарочито значајна за земље које су, као што је то БиХ, осиромашене у рату“, рекао је Симовић.

Он је навео да Република Српска има доста социјалних давања.

„Има једно од најјефтинијих високошколских образовних система, те бесплатно здравство и школство, али то за грађане није довољно“, рекао је Симовић.

 Бањалука: Предавање поводом Свјетског дана социјалне правде (Фото: Срна)

Извор: Срна