latinica  ћирилица
21/02/2018 |  13:51 | Аутор: РТРС

Бајић: Шаровић добија подршку странаца ако пренесе надлежност за гас

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ је можда добио подршку странаца да се кандидује на једну од двије изборне функције на наредним изборима у БиХ у замјену за подршку преноса надлежности за гасни сектор на ниво БиХ, тврди Вања Бајић, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, током расправе о новом закону о гасу.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Како он тврди током скупштинске расправе, Јанез Копач, генерални секретар Енергетске заједнице, вршио је притисак да се надлежност за гас пренесе на ниво БиХ, и да је о томе највише разговарао са Шаровићем.

"Да ли је то услов да би министар Шаровић добио подршку странаца? Мислим да се све врти око тога", рекао је Бајић.

Истиче да је због санкција Енергетске заједнице блокирано сто милиона евра инвестиција у области енергетике у БиХ, те да је за то најодговорнија ФБиХ.

Драган Чавић, предсједник НДП-а, је рекао да није Шаровићев адвокат, али да није коректно да се износе овакве оптужбе на рачун неког ко није присутан у сали.

Истиче да као његов пријатељ зна да Шаровић не би преносио надлежности, нити да има овлаштење да то уради.

"Господине Бајићу можете да упирете прством у мене јер сам ја овдје и могу да вам одговорим, али није коректно да то говорите о човјеку који не може да вам одговори", рекао је Чавић.

И Давор Шешић, посланик СДС-а је истакао да све што је Шаровић радио, радио је с представницима министарства енергетике Републике Српске уз усаглашене ставове из Српске, те тврди да се ради о информацијама из "режимских медија".

Извор: Независне новине