latinica  ћирилица
21/02/2018 |  21:37 | Аутор: РТРС

Јовици Цветковићу се дрма клупа

Селектор оптужио играче и РСС. Сједница Управног одбора у уторак, челници Савеза нису жељели полемику преко медија

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић није чекао Управни одбор РСС, већ је извјештај са Европског првенства прво изнио у јавност, због чега му се сада још више дрма клупа. Послије неуспјеха на ЕП, актуелни кормилар изнио је низ оптужби на рачун играча и Савеза, које ће морати да објасни предсједнику РСС Божидару Ђурковићу, потпредсједницима и остатку УО на сједници у уторак.

У извјештају прослијеђеном Савезу, али и листу "Српски телеграф", шеф стручног штаба Србије навео је да су поједини репрезентативци предвођени нашим најбољем играчем Петром Ненадићем лумповали током ЕП у Загребу, а да су многи резервисали карте за повратак већ послије првог круга у Сплиту.

"Орлови" су прошли у другу фазу захваљујући побједи Швеђана над Хрватима, али у Загребу нису имали никакве шансе за полуфинале и доживјели су три глатка пораза. Цветковић је током припрема и ЕП изгубио повјерење играча, а Ненадић је најавио опроштај од националног тима.

Челници Савеза нису жељели да воде полемику преко медија, али је јасно да селектор Србије није смио да износи извјештај у јавност прије Управног одбора. Тиме је прекршио поједине тачке уговора, а тешко је очекивати да ће наставити да води тим послије несугласица са играчима и РСС.

Извор: Новости