latinica  ћирилица
22/02/2018 |  08:38 | Аутор: РТРС

Данас облачно са падавинама

У Републици Српској данас ће бити облачно вријеме са падавинама и дневном температуром од један до седам степени Целзијусових.
Снијег (фото:Facebook ) -
Снијег (фото:Facebook )

Ујутро и прије подне на југу ће падати јача киша, а на западу снијег уз постепени пораст сњежног покривача, поготово на планинама. На истоку се очекују слабије падавине и више сувог времена. Падаће киша и сусњежица, а снијег само на планинама.

Током дана и поподне на западу ће падати снијег, а у осталим крајевима падавине ће слабити и на кратко престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и у ноћи снијег ће јачати на западу уз брзи пораст сњежног покривача, поготово у вишим предјелима.

У нижим предјелима очекује се од 10 до 20 центиметара снијега, а у вишим понегдје и 40 центиметара. На југу ће падати јача киша, а падавине постепено захватају и источне крајеве.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак и Бјелашница минус пет, Иван Седло минус четири, Ливно и Соколац минус два, Бихаћ, Бугојно и Сарајево минус један, Бањалука, Приједор, Тузла и Зеница нула, Бијељина, Брчко, Добој и Зворник један, Мостар три и Требиње шест степени Целзијусових.

Висина снијега: Мраковица 67 центиметара, Дринић 65, Крупа на Уни 58,
Рибник 36, Мркоњић Град 32, Хан Пијесак и Калиновик 30, Гацко 20, Нови Град и Сребреница 17 и Приједор 12 центиметара.