latinica  ћирилица
22/02/2018 |  16:20 ⇒ 18:36 | Аутор: РТРС

Бања Врућица - један је од најуспјешнијих бањских комплекса у Српској (ВИДЕО)

Здравствено- туристички центар "Бања Врућица" код Теслића један је од најуспјешнијих бањских комплекса у Српској.
Бања Врућица - Фото: РТРС
Бања ВрућицаФото: РТРС

Иза њих је још једна успјешна година, а планирају је надмашити у овој.

"Бања Врућица" остварила је 225.800 ноћења у 2017. години. То је уједно и трећи најбољи резултат у стогодишњој историји овог бањског комплекса. Гости тврде да у овој бањи имају одличне услове за боравак, те се они који једном дођу у "Бању Врућицу" увијек радо и враћају.

- Иначе сам ту са друштвом умировљеника из Нове Градишке. Ту сам са супругом већ трећу годину и одлично се осјећам - каже Бранко Врањешевић, Славонски Брод

- Долазим из Винковаца у хотел Кардиал редовно два пута годишње. Оно што ме овдје увијек враћа је изваредан спој квалитета и цијене. Што значи за онај новац који ми дамо добијемо најбољу могућу његу - истиче Жељка Ренић, Винковци.

Од укупног броја ноћења у прошлој години 61 одсто били су домаћи, а 39 одсто гости из иностранства међу којим доминирају гости из Хрватске, кажу у Бањи Врућици. У плану је да у 2018. години остваре чак 230 000 ноћења.

- Имамо већ неке прве најаве група из Европске уније конкретно Холандије. Неке наше активности на том тржишту полако али сигурно дају резултате. Циљ нам је да повећавамо број страних гостију, уз задржавање домаћих - напомиње Александар Радошевић, директор Здравствено туристичког центра "Бања Врућица".

Боравак у овом здравствено - туристичком центру не зависи од временских прилика, с обзиром на то да су сви објекти повезани подземним ходницима. Тако су већ у јануару 2018. године остварили 17.000 ноћења, што је један од бољих резултата за почетак године.