latinica  ћирилица
23/02/2018 |  07:47 | Аутор: РТРС

Српска на сајму туризма у Пољској

Туристичка организација Републике Српске учествоваће на Међународном сајму туризма који почиње данас у Вроцлаву и трајаће до 25. фебруара.
Кањонинг туризам - Фото: РТРС
Кањонинг туризамФото: РТРС

Туристичку понуду и услуге Републике Српске, Туристичка организација ће представити на самосталном изложбеном простору, гдје ће у фокусу бити дестинације и програми који су за туристе атрактивни у предстојећој сезони прољеће/љето, саопштено је из ТОРС-а.

Према подацима Републичког завода за статистику Републике Српске, туристи из Пољске су у прошлој години остварили повећање туристичких кретања у Републици Српској. За 38,5 одсто већи је број долазака пољских туриста у Српску, а за 78,5 одсто ноћења, на основу чега је препознат значај даље промоције туристичке понуде на тржишту Пољске.

Међународни сајам у Вроцлаву ове године обиљежава десет година постојања, а окупиће велики број представника туристичке привреде и сектора: туристичке институције, туристичке агенције, туроператоре, хотеле, пословни туризам, активни туризам, здравствени туризам, транспорт, медије, туристичке услуге.

Извор: СРНА