latinica  ћирилица
23/02/2018 |  15:20 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Ускоро отварање нове Поликлинике у Источном Сарајеву

Нову болницу у Источном Сарајеву, чија је изградња почела 7. јула 2017. године, жељно ишчекује више од 100.000 становника из сарајевско – романијске регије и шире. Сва одјељења и одсјеци који су тренутно распоређени по другим објектима биће пресељени у нову зграду болнице.
Источно Сарајево, поликлиника - Фото: РТРС
Источно Сарајево, поликлиникаФото: РТРС

Апарат за ултразвук, рендген, ЕКГ као и уређаји за очне прегледе, само су дио нове опреме која је стигла у Поликлинику у Источном Сарајеву.

"Па ја се надам искрено, незванично да би то могло бити за неких 15-ак дана отприлике. Тако негдје око 10. марта се може очекивати да ће Поликлинка кренути са радом", рекао је специјалиста анестезиологије Далибор Бошковић.

У Поликлиници ће, између осталих, бити смјештена и мања операциона сала за хитне случајеве.

"Све амбуланте биће овде смјештене, и пацијенти када дођу више неће морати да одлазе од зграде до зграде. Него када дођу, на овај главни улаз, ту ће бити смјештене амбуланте и могу само да се крећу лијево-десно, односно да посјете једну амбуланту,другу. Нема излаза из ове зграде", додао је Бошковић.

Нова болница простираће се на 10.000 квадратних метара, и функционално ће бити повезана са недавно завршеном зградом од 4.000 квадрата. Пројектом је планирано да већа зграда, која ће, између осталог, служити за смјештај пацијената, има око 200 болничких кревета.