latinica  ћирилица
23/02/2018 |  16:05 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Снијег узроковао велике проблеме у Крупи на Уни

Снијег који већ неколико дана пада на подручју сјеверозапада Српске узроковао је велике проблеме у општини Крупа на Уни.
Крупа на Уни - снијег - Фото: СРНА
Крупа на Уни - снијегФото: СРНА

Настава у основним школама на подручју Крупе на Уни, због високог снијега, обустављена је до даљњег. Већина локалних путева су проходни, али нису безбједни за саобраћај. Многа домаћинства потпуно су одсјечена. Руководство општине за помоћ се обратило општинама Приједор и Нови Град, као и Републичкој управи Цивилне заштите.

Због обилних падавина живот у Крупи на Уни готово да је паралисан. Висина снијежног покривача у неким дијеловима општине је преко метар.

"Ово се издржати не може. Ја не знам ни како ћемо, ни куда ћемо. До јутрос смо се борили, али од сад, бог зна шта ћемо"м рекао је Душко Крнетић из села Доњи Дубовик.

"Мало касни, али је заглавио добро. Путеви су лоши, били су добри, али сада овај снијег се не може разгртати", изјавио је Момир Ћук из Хашана.

Многа домаћинства потпуно су одсјечена.

"Нема никакве комуникације, до моје куће и комшије Мирослава Мајкића, ми смо одсјечени", истакао је Драго Радаковић из Поткалиње.

Због велике количине снијега који непрестано пада, локални путеви не могу да се очисте у довољној мјери и нису безбједни за саобраћај. Путеве чисте и мјештани.

"Идемо од јутрос, сад је већ два сата, јако је тешко, колико се пробије, јако је отежано", додао је Ћук.

Обустављена је и настава у школама. Руководство општине за помоћ се обратило сусједним општинама, али и Републичкој управи цивилне заштите.

"Она ће нам сигурно помоћи, да ли ће то бити у новцу, или неких три хиљаде литара воде како бисмо могли да прочистимо путеве. Тражимо помоћ и од Шумског газдинства и свих људи који нам могу помоћи, и од министарства", навео је начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић.

Због обилних падавина, у општини Петровац-Дринић на снази је ванредно стање, а све расположиве дежурне службе су на терену.