latinica  ћирилица
24/02/2018 |  08:13 ⇒ 16:59 | Аутор: РТРС

Представљање регије Бањалука и западне Крајине на Сајму туризма у Београду

Сајамској публици јубиларног 40. Сајма туризма данас ће се представити интегрисани туристички производ регије Бањалука и западне Крајине.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Јуче су на београдском Сајму туризма на штанду Републике Српске представљене туристичке дестинације Херцеговине, од Требиња до Невесиња.

Посјетиоци штанда имали су прилику да виде кратку и ефектну видео-презентацију драгуља Требиња, Љубиња, Билеће, Невесиња, као и да пробају вина аутохтоних херцеговачких сорти жилавке и вранца, као и чувени билећки сир и херцеговачку пршуту.

Јубиларни 40. Међународни сајам туризма у Београду отворен је 22. фебруара под слоганом "Одмор те чека", а посјетиоцима се представило 12.000 излагача из 55 држава, међу којима је земља партнер овогодишњег сајма Грчка.

На 15.000 метара квадратних изложбеног простора на Београдском сајму организована су и три пратећа сајма - опреме за хотелијерство и угоститељство, вина и сувенира.

За четири деценије постојања Сајам туризма, као најпрестижнију манифестацију овог типа у овом дијелу Европе посјетило је више од милион људи, а излагало је 180 држава.

Сајам сваке године посјети 75.000 људи, а организатори ове године очекују рекордну посјету.

Извор: Срна